torstai 18. elokuuta 2016

Mustikkapiirakka


Murotaikinapohjainen mustikkapiirakka on kesän makein herkku. Hapokkuutta mustikkatäytteeseen tuo kermaviili, jonka voi korvata myös luonnonjogurtilla tai ranskankermalla. Säilytä mustikkapiirakka kylmässä, jos se ehtii sinne asti.

Mustikkapiirakka

Pohja:

100 g voita
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Pehmitä voita pohjaa varten. Sekoita joukkoon sokeri ja muna.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
3. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin viilenemään.
4. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään.
5. Ripottele tuoreet mustikat pohjan päälle ja lisää päälle täyte.
6. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti