tiistai 1. joulukuuta 2015

Puolukkapiirakka (gluteeniton)


Tämä marjaisa piirakka valmistuu hetkessä ja on nopea tarjottava yllätysvieraiden tupsahtaessa kylään. Maistuu sekä juuri uunista tulleena että jääkaappikylmänä. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Puolukkapiirakka:

Pohja:

2 dl kaurajauhoja
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa
1 kananmuna

Täyte:

1 pkt kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl puolukoita

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Voit levittää pohjan joko käsin tai veitsellä.
3. Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja lisää lopuksi marjat.
4. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

1 kommentti: