perjantai 4. joulukuuta 2015

Kinkkupiirakka



Kinkkupiirakka sopii sekä arkeen että juhlaan. Tässä reseptissä ei erikseen paisteta pohjaa, joten piirakka valmistuu kerralla. Voit vapaasti vaihdella täytteitä makusi mukaan.

Alkuperäinen resepti täältä: Kinkkupiirakka

Kinkkupiirakka (piirakkavuoka, halkaisija 26 cm)

Pohja:

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa

Täyte:

200 g kinkkusuikaleita
1 paprika
1 dl purjosipulia
1 dl juustoraastetta
2 munaa
200 g kermaviiliä
1 dl kermaa
pippuria
suolaa

1. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää seokseen kylmä vesi ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Lisää pohjan päälle kinkkusuikaleet, pilkottu paprika ja purjosipuli sekä juustoraaste.
4. Sekoita keskenään mausteet, munat, kermaviili ja kerma. Lisää seos täytteiden päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 40-45 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti