torstai 12. tammikuuta 2017

Sitruunainen mustikkakakku

Tämä kesäinen kakku on ihanan mustikkainen. Kakkuun lisättävä lemon curd tuo kakkuun makua ja mehevyyttä.

Alkuperäinen resepti täältä: sitruunainen mustikkakakku

Sitruunainen mustikkakakku

200 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
1,5 dl maitoa
1 dl lemon curdia
4 dl jauhoja
1,5 leivinjauhetta
4 dl mustikoita

1. Voitele ja jauhota tasapohjainen rengasvuoka.
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat seokseen yksitellen ja hyvin sekoittaen.
3. Lisää lemon curd ja maito.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lopuksi sekoita taikina tasaiseksi.
5. Kaada vuokaan puolet taikinasta. Ripottele päälle mustikat ja lisää niiden päälle loppu taikina.
6. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti