sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Perunarieskat (gluteeniton)

Nämä perunarieskat ovat parhaimmillaan lämpimänä. Ne sopivat hyvin välipalaksi ja ovat myös erinomainen lisuke keitolle.

Taikina (ohjeella tulee noin 6 kpl)

2 ½ dl vettä
1 dl perunamuusijauhetta
1 rkl voita
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 ½ dl Semperin karkeaa jauhoseosta

1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon perunamuusijauhe. Sekoita ja lisää voi.
2. Lisää hieman jäähtyneeseen muusiin kananmuna, suola ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
3. Nostele pellille kuusi taikinanokaretta ja painele ne pyöreiksi rieskoiksi. Käytä apuna jauhoja.
4. Pistele taikinaan reikiä ja paista rieskoja 225 asteessa noin 10- 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti