maanantai 3. helmikuuta 2014

Kinkku-feta-pesto-tomaattipiirakka

Tämä suolainen piirakka valmistuu käden käänteessä. Se taipuu täytteitä vaihdettaessa jokaiselle mieluisaksi. Loistava tarjottava illanistujaisiin!

Pohja (onnistuu myös gluteenittomilla jauhoilla)

3 dl jauhoja
1 dl öljyä
1 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 kpl munia
1 dl kermaviiliä
1 dl kermaa
100 g kinkkusuikaleita
200 g kirsikkatomaatteja
75 g fetaa
2,5 rkl pestoa
1 dl basilikan lehtiä
pippuria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi öljy ja vesi. Sekoita.
2. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi. Pistele pohjaa haarukalla ennen paistoa.
3. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Sekoita munat, kermaviili, kerma ja pippuri keskenään.
5. Asettele kinkkusuikaleet, fetakuutiot, halkaistut kirsikkatomaatit ja silputut basilikan lehdet esipaistetulle pohjalle. Kaada muna-kermaseos täytteiden päälle. Ripottele lopuksi päälle pestoa.
6. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 35- 40 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti