maanantai 3. huhtikuuta 2017

Suklainen jäädykekakku


Hapan puolukka ja makea suklaa ovat täydellinen makupari. Ilman liivatetta valmistuva juustokakku pysyy kasassa jäädytyksen ansiosta. Kinuskikastike kruunaa makuelämyksen.

Alkuperäinen resepti täältä: Jäädytetty kakku

Suklainen jäädykekakku (8-10 palaa)

Pohja:

175 g Dominokeksejä
40 g voita

Puolukkasose:

100 g kotimaisia puolukoita
2 rkl tomusokeria

Täyte:

2 dl kuohukermaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
200 g tummaa suklaata
100 g kotimaisia puolukoita

Koristelu:

100 g puolukoita
kinuskikastiketta

1. Sekoita murskatut keksit sulatetun voin joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
2. Soseuta puolukat ja mausta tomusokerilla. Jos käytät pakastepuolukoita, niin soseuta ne sulaneina.
3. Lusikoi puolukkasose keksipohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen.
4. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja sulatettu suklaa.
5. Kääntele täytteen joukkoon puolukat.
6. Kaada täyte keksipohjan ja puolukkasoseen päälle, tasoita pinta ja peitä vuoka kelmulla. Jäädytä pakkasessa yön yli.
7. Koristele kakku puolukoilla ja kinuskikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti