keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Taivaallinen focaccia

Ihanan pehmeä, maukas ja  rapeapintainen italialainen leipä! Leivän salaisuus piilee merisuolassa ja oliiviöljyssä. Sopii hyvin esim. kesäiseen noutopöytään.

Alkuperäinen resepti täältä: herkullinen italialainen focaccia

Focaccia

Pohja:

3,5 dl vettä
noin 7 dl vehnäjauhoja
25 g tuorehiivaa
1,5 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Päälle:

0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia

1 pieni sipuli

2 tl murskattua merisuolaa
oliiviöljyä

1. Sekoita murusteltu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon myös oliiviöljy, suola ja hunaja.
2. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella. Taikinan on oltava hieman tahmeaa. Älä laita liikaa jauhoja!
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
4. Kumoa kohonnut taikina vuoalla vuorattuun vuokaan, joka on voideltu runsaalla määrällä oliiviöljyä. Levitä taikina vuokaan jauhoitetuin sormin. Anna taikinan kohota toiset 30 minuuttia.
5. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Sekoita keskenään 0,5 dl oliiviöljyä, murskattu valkosipulin kynsi, timjami ja rosmariini.
6. Paina kohonneeseen taikinaan pieniä kuoppia jauhoitetuin sormin. Voitele taikina oliiviöljyseoksella ja ripottele päälle viipaloitu sipuli ja suolaa.
7. Paista leipää noin 12 minuuttia, ja uunista oton jälkeen voitele leipä oliiviöljyllä.
8. Tarjoile lämpimänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti