lauantai 14. helmikuuta 2015

Laskiaispullat



Laskiaispullien ei aina tarvitse olla pyöreitä. Nämä laskiaspullat on tehty pitkulaisiksi, mikä saa ne näyttämään minikokoisilta pullapitkoilta. Kermavaahdon kaveriksi voit laittaa hilloa tai mantelimassaa.

Laskiaispullat (ohjeella tulee 6 kpl)

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
7 dl jauhoja
50 g voita

Täyte:

vadelmahilloa
2 dl kuohukermaa vatkattuna + vaniljasokeria

Pinnalle:

tomusokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja anna sen liueta.
2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.
3. Lisää jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi ja sileäksi.
4. Lisää lopuksi voisula.
5. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, 
6. Leivo taikinasta kuusi pitkulaista pullaa. Kohota pullia liinalla peitettynä sillä aikaa, kun uuni lämpenee.
7. Voitele pullat kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti