keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Suklainen puoloffee


Suklaa ja puolukka, mikä ihana yhdistelmä. Ja kun sekaan lisätään kinuskia ja kermavaahtoa, niin maku vain paranee. Tämä helppo piiras valmistuu tuossa tuokiossa ja on oiva tarjottava näin syksyllä.

Suklainen puoloffee

Pohja:

250 g Digestivejä
100 g voita

Täyte:

1 tlk kondensoitua maitoa (karamellisoitua)
100 g suklaata
2,5 dl puolukoita
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

n, 1 dl puolukoita
rouhittua suklaata

1. Sulata voi ja lisää joukkoon jauhetut keksit.
2. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.
3. Sulata suklaa ja lisää se kinuskiin. Anna hieman jäähtyä.
4. Ota kovettunut pohja jääkaapista ja levitä pohjan päälle jäiset/tuoreet puolukat. Kaada marjojen päälle suklainen kinuski ja tasoita pinta.
5. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kinuskin päälle.
6. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa noin kahden tunnin ajan.
7. Koristele puolukoilla ja suklaarouheella juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti