keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Lihariisipasteijat



Nämä pasteijat sopivat hyvin brunssipöytään. Täytteeseen lisättävä kerma tekee pasteijoista todella mehukkaita. Kasvisversion saat joko korvaamalla jauhelihan esimerkiksi kasviksilla tai jättämällä sen kokonaan pois. 

Lihariisipasteijat (ohjeella tulee noin 20-30 kpl)

Taikina:

2 pkt (500g ) voitakinalevyjä

Täyte:

250 g jauhelihaa
2 dl keitettyä riisiä (2 dl vettä + 1 dl riisiä)
1 muna
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhelihamaustetta
mustapippuria
1/2 dl kermaa

Voiteluun:

1 muna

1. Paista jauheliha ja lisää joukkoon sipuli ja mausteet.
2. Lisää joukkoon keitetty riisi, pieneksi pilkottu keitetty kananmuna sekä kerma.
3. Jaa taikinalevyt kahtia tai kaulitse niin, että saat yhdestä levystä kolme taikinapalaa.
4. Jaa täyte taikinapalojen kesken (noin 1 rkl täytettä per taikinapala) ja taita reuna täytteen päälle. Painele pasteijat haarukalla reunoilta kiinni.
5. Voitele pasteijat ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Näitä pitää testata heti viikonlopulla. Resepti vaikuttaa tosi hyvältä.

    VastaaPoista