keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Munkkirinkilät


Munkit kuuluvat vappuun kuin nenä päähän. Nämä sokeriset munkit ovat päältä rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä.

Munkkirinkilät (ohjeella tulee noin 16 kpl )

Taikina: 

2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa (1/2 paketti)
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
75 g voita
0,5 kg jauhoja (noin 7-8 dl)

Paistamiseen: 

1 pkt munkkien paistorasvaa

Koristeluun:

sokeria

1. Liota hiiva lämpimään maitoon.
2. Sekoita joukkoon sokerit, suola, kardemumma ja kananmuna.
3. Lisää osa jauhoista ja tämän jälkeen sula voi.
4. Alusta loput jauhot sekaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
5. Leivo taikinasta rinkilöitä ja anna niiden kohota noin 30 minuuttia.
6. Sulata munkin paistorasva kattilassa ja paista munkit kullanruskeiksi. Paistorasva on sopivan lämmintä, kun pieni pala taikinaa ruskistuu noin minuutissa. Älä päästä rasvaa syttymään!
7. Laita valmiit munkit talouspaperin päälle ja anna rasvan imeytyä paperiin hetken ajan. Kierittele munkit sokerissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti