maanantai 13. marraskuuta 2017

Dallaspullat


Dallaspullien sisältä löytyy maukas vaniljarahkatäyte. Tämä helppotekoinen taikina kohotetaan vain kerran. 

Alkuperäinen resepti täältä: Dallaspullat 

Dallaspullat (ohjeella tulee noin 18 kpl)

Taikina:

25 g hiivaa
3 dl maitoa
1 dl sokeria
8-9 dl jauhoja
3/4 tl suolaa
100 g voita

Täyte: 

100 g voisulaa
250 g rahkaa (Valion pehmeä täyteläinen)
1/2 dl tummaa siirappia
1 ps vaniljakastikeaineksia (Blå band 63 g)
1 rkl vaniljasokeria

Voiteluun: 

1 muna


1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää maitoseokseen sokeri ja 3 dl jauhoja. Sekoita ja peitä kulho liinalla. Laita kulho lämpimään vesihauteeseen noin 10 minuutiksi. Juuri on valmis, kun se kuplii.
3. Valmista tässä välissä täyte. Vatkaa voisula ja muut täytteen aineet keskenään ja anna tekeytyä.
4. Sekoita kuplivaan taikinaan suola ja 100 g pehmeää voita. Alusta taikinaan loput jauhot ja vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä.
5. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä täyte taikinalle. Kääri taikina rullaksi. Aloita rullan teko leveämmästä sivusta.
6. Leikkaa rulla osiin ja nosta osat vuokiin. Aseta vuoat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.
7. Voitele pullat munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Peitä pullat foliolla, jos ne uhkaavat tummua liikaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti