Tässä hieman erilainen vaihtoehto laskiaispullille. Tämä koko perheen helppo laskiaisherkku on täytetty vadelmahillolla ja kermavaahdolla!
Laskiaispitko
2 ½ dl maitoa
1 ps kuivahiivaa (11 g)
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1 ½ tl kardemummaa
3/4 tl suolaa
7-8 dl jauhoja
75 g voita
Voiteluun:
kananmuna
Täyte:
vadelmahilloa
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
Koristeluun:
raesokeria
tomusokeria
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.
2. Lisää jauhot ja lopuksi pehmennyt voi. Valmis taikina on tasaista ja irtoaa hyvin kulhosta.
3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Peitä kulho liinalla.
4. Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman ja jaa se neljään yhtä suureen osaan. Pyöritä osiot pitkulaisiksi. Laita kaksi pötköä vierekkäin ja kierrä ne kierteelle. Tee sama toiselle parille. Muista kiertää molemmat samaan suuntaan.
5. Yhdistä pullapötköt (kuvassa) ja kierrä ne nyt eri suuntaan kuin pareja tehtäessä. Anna kohota liinan alla noin puolisen tuntia.
6. Paista kohonnutta pitkoa uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
7. Leikkaa jäähtynyt pitko puoliksi ja täytä hillolla ja kermavaahdolla. Ripottele päälle vielä hieman tomusokeria.
tää on pakko kokeilla ens vuonna! :D
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, tästä riittää monelle! Jos ei jaksa pullia leipoa, niin tämä on helppo vastine niille :)
VastaaPoista