tiistai 25. helmikuuta 2014

Isot porkkanasämpylät


Porkkanaraaste tuo makua, väriä ja mehevyyttä sämpylöihin. Nämä porkkanasämpylät valmistuvat kädenkäänteessä ja vievät kielen mennessään.

Alkuperäinen resepti täältä: Myllyn paras


Porkkanasämpylät (ohjeella tulee noin 15 kpl)


5 dl maitoa
4 dl raastettua porkkanaa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
15-16 dl jauhoja
50 g  voita

Koristeluun:


auringonkukansiemeniä


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan porkkanaraaste sekä hiiva. Sekoita kunnes hiiva liuennut.
2. Lisää suola ja jauhot. Alusta taikinaa käsin, kun lisäät jauhoja. Lisää lopuksi voisula.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Nypi kohonneesta taikinasta palasia leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Huom! Tällä tavalla saat kuohkeita sämpylöitä.
4. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti