torstai 13. maaliskuuta 2014

Minttusuklaafudge

Fudget ovat pehmeitä ja makeita pikkunaposteltavia. Fudgeja voi helposti muunnella esimerkiksi vaihtamalla suklaan tai lisäämällä niihin pähkinöitä.

Alkuperäinen resepti täältä: marbled mint chocolate fudge

Minttusuklaafudge (ohjeella tulee noin 30 kpl)

Reseptiin riittää 1 tlk kondensoitua maitoa (keittämätön), joka jaetaan pohjan ja päällisen kesken.

Pohja:

250 g tummaa suklaata
2 tl vaniljasokeria
noin 2 dl kondensoitua maitoa
1 tl piparminttuaromia

Päällinen:

200 g valkosuklaata
noin 1 dl kondensoitua maitoa
1 tl piparminttuaromia
1 tl vihreää nestemäistä väriä

1. Fudgen pohja ja päällinen valmistetaan eri kattiloissa. Laita toiseen kattilaan rouhittu tumma suklaa, kondensoitu maito ja vaniljasokeri. Toiseen kattilaan tulee rouhittu valkosuklaa ja loput kondensoidusta maidosta.
2. Lämmitä seoksia miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa. Suklaa palaa herkästi, joten muista tarkkailla seoksia.
3. Suklaan sulettua lisää piparminttuaromit molempiin seoksiin ja vihreä väri valkosuklaaseen. Laita väriainetta vähemmän, jos haluat vaaleamman värin.
4. Ota tummasuklaaseoksesta noin 3-4 rkl talteen ja kaada loput leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (20*30 cm). Levitä nopeasti tasaiseksi.
5. Kaada pohjan päälle valkosuklaaseos ja ripottele tummasuklaaseosta pinnalle. Vetele veitsellä pintaan kuvioita, jotta saat marmoroidun pinnan.
6. Hyydytä fudgeja jääkaapissa noin 2 tunnin ajan. Leikkaa paloiksi ja tarjoile. Säilytä fudget jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti