torstai 13. helmikuuta 2014

Ystävänpäiväleivokset + kakkupallot


Ystävänpäivänä on lupa herkutella! Perinteisen vaaleanpunaisen koristelun sijaan leivoksien muoto kertonee mitä päivää varten on leivottu. Tällä reseptillä saat tehtyä kaksi herkkua yhdellä kertaa!

Ystävänpäiväleivokset (noin 10-12 kpl)


Pohja: (mokkapalapohja)



4 munaa

3 dl sokeria
5dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa

Päälle:

vadelmamarmeladia

Kuorrute: 


100g suklaata

 ½ dl vispikermaa
vaniljasokeria tai tomusokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kuivat aineet ja maito muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti. Lisää lopuksi voisula.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun pellin (20*30 cm) päälle. Paista 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.
4. Valmista kuorrute lämmittämällä suklaa ja vispikerma kattilassa. Lämmitä kunnes suklaa sulaa. Älä keitä!
5. Laita valmis kuorrute jääkaappiin kylmenemään. Vatkaa kylmentynyt seos vaahdoksi ja lisää hieman vaniljasokeria tai tomusokeria.
6. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Sydämen muotoisia leivoksia saat painamalla sydänmuotin jäähtyneen pohjan läpi.
7. Levitä leivoksen päälle vadelmamarmeladia ja pursota päälle suklaakermaa.




Kakkupallot (tulee noin 20-30 kpl, joten osa pohjasta kannattaa esim. pakastaa seuraavaa herkkupäivää varten)

kakkupohjaa
tuorejuustoa
suklaata

1. Ylijäänestä pohjasta voit tehdä kakkupalleroita tai kakkutikkareita. Pohjan voi myös pakastaa.
2. Murenna pohja pieniksi murusiksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää tuorejuustoa sen verran, että se maistuu ja palleroita on helppo muovailla. Tee taikinasta palleroita ja laita ne jääkaappiin kylmentymään.
3. Sulata suklaa ja dippaa pallerot suklaaseen. Koristele haluamallasi tavalla ja laita kuorrutetut pallerot takaisin jääkaappiin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti