sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Suklainen piirakka (Kinder-piirakka)


Kinder-piirakkanakin tunnettu suklaapiirakka saa nimensä Kinder-yllätysmunasta. Tämä suklainen piirakka saa hymyn huulille. Helppo ja maukas leivonnainen!


Suklainen piirakka (ohjeella tulee puolikas pellillinen)

Pohja:

½ dl jauhoja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g voisulaa
2 rkl kaakaojauhetta
½  tl leivinjauhetta
½  tl vaniljasokeria

Voikreemi:

75 g voita
½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:

reilu 100 g suklaata (Fazerin sininen)

Koristeluun:

strösseleitä/nonparelleja

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi voisula. Sekoita varovasti.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm*30 cm). Tee kaksinkertainen ohje, jos haluat pellillisen. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
3. Valmista kuorrute sekoittamalla keskenään kaikki ainekset. Vatkaa seosta noin 5-10 minuuttia. Levitä valmis kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Laita pohja pakkaseen suklaan sulatuksen ajaksi.
4. Sulata suklaa ja levitä se jähmettyneen voikreemin päälle. Suklaa jähmettyy hurjan nopeasti, joten lisää suklaa osioissa, jotta saat levitettyä sen koko piirakalle. Koristele piirakka haluamallasi tavalla.





4 kommenttia:

  1. Kinderpiirakka on ollut to-do-listallani jo pitkän aikaa, niin kauan, että olin jo unohtunut sen olevan siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulin tästä piirakasta ensimmäistä kertaa vasta muutama kuukausi sitten! Jos tykkää makeasta niin tätä ohjetta kannattaa kyllä kokeilla.

      Poista
  2. Tuli vaan mieleen, että onko ainesluettelosta jäänyt maito pois, kun sitä käsketään lisäämään tekstissä munavaahdon sekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio! Ohjeesta oli siis vahingossa jäänyt puuttumaan maito eli pohjaan lisätään 1 dl maitoa. Pahoittelut ja kiitos!

      Poista