perjantai 6. joulukuuta 2013

Cookie pops


Cookie popseja voi tarjoilla esimerkiksi itsenäisyyspäivänä tai lastenjuhlissa. Cookie popsien teko on hauskaa ja taikina on varmasti yksi helpoimmista. Tarvitset vain kasan keksejä, tuorejuustoa ja suklaata!

Cookie pops (ohjeella tulee noin 12-13 kpl)

Taikina:

1 pötkö Ballerina Drops -keksejä (brownie)
2-3 rkl maustamatonta tuorejuustoa

Kuorrutus:

100 g valkosuklaata
strösseliä

Lisäksi:

tikkuja

1. Poista kekseistä sisukset ja laita ne syrjään hetkeksi. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella.
2. Lisää keksimurskaan tuorejuusto ja keksien sisus. Sekoita kunnes massa on tasaista.
3. Pyörittele massasta palloja ja laita ne jääkaappiin kylmenemään ainakin muutamaksi tunniksi.
4. Kasta tikun kärki sulaan suklaaseen ja paina tikku kylmään palleroon. Laita cookie popsit vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta tikku tarttuu kunnolla kiinni.

5. Sulata valkosuklaa ja kasta cookie popsit suklaaseen. Ota suklaata lusikkaan ja pyöritä palleroa lusikkaa vasten, jolloin saat kuorrutetta joka puolelle. Huom! Kuorruta yksi pallero kerrallaan ja pidä muut sillä aikaa kylmässä, koska massa pehmenee lämpimässä nopeasti. Pehmeät pallerot voivat hajota kuorrutusvaiheessa ja irrota tikuista.
6. Anna kuorrutteen hieman jähmettyä ennen koristelua. Laita valmiit cookie popsit jääkaappiin jähmettymään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti