lauantai 7. joulukuuta 2013

Jouluiset puolukkamuffinssit



Piparkakkumauste tuo tavallisiin puolukkamuffinsseihin ripauksen joulua. Kuorruta muffinssit kinuskikermalla ja koristele lopuksi puolukoilla. Nämä muffinssit sopivat tarjottavaksi esimerkiksi jouluaterian päätteeksi.

Puolukkamuffinssit kinuskikermalla (ohjeella tulee non 8-10 kpl)

Taikina:

50 g margariinia
2 munaa
1 ¾ dl tummaa sokeria
2 tl piparkakkumaustetta
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
100 g puolukoita

Kinuskinen kuorrute:

2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

Koristeluun:

puolukoita
sokerimassakukkasia

1. Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Yhdistä munat ja sokeri ja vatkaa ne vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita.
3. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita, maitoa ja margariinia. Kääntele taikinaa varovasti nuolijalla. Lopuksi sekoita taikinaan puolukat.
4. Täytä muffinssivuoat taikinalla ja anna muffinssien paistua 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
5. Valmista kinuskinen kuorrute mittaamalla kaikki ainekset kattilaan. Anna seoksen kiehahtaa ja kaada se sen jälkeen kulhoon. Anna jäähtyä hieman.
6. Siirrä jäähtynyt seos jääkaappiin ja anna kylmetä mieluiten yön yli. Vatkaa kylmää seosta kunnes se on sopivan paksuista pursottamiseen.
7. Pursota muffinssien päälle kinuskinen kuorrute ja koristele ne lopuksi puolukoilla ja sokerimassakukkasilla. Voit värjätä sokerimassakukkaset vedellä ja piparkakkumausteella. Piparkakkumauste tuo kukkasiin myös makua.


2 kommenttia:

  1. Oi onpas herkullisia! En oo koskaan itse vaahdottanu kinuskia, mutta pitää kyllä kokeillä. Ja puolkan kanssa tuo on varmasti ihan mieletöntä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kinuskin vaahdottaminen oli minullekkin aivan uusi juttu! Kannattaa kyllä kokeilla, helppoa kuin mikä. Ja vaikka kinuskikerma yksistään makeaa onkin niin puolukka tasapainottaa kivasti makua.

      Poista