keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Suklainen kääretorttu


Kääretorttu on helppo valmistaa ja se on oiva leivonnainen kahvipöytään. Tätä voit tarjota jopa yllätysvieraille, koska se valmistuu hetkessä. Suklaisen kääretortun täytteenä on sekä suklaakermavaahtoa että vadelmahilloa.

Suklainen kääretorttu (ohjeella tulee noin 15-20 viipaletta)

Pohja:

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl ohratärkkelystä (ohrakas)
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte 1:

115 g vadelmamarmeladia

Täyte 2:

2 dl vispikermaa
100g maitosuklaata

tai

2 ½ dl suklaavispikermaa (valio)

Kuorrute:

25 g sulaa voita
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2  ½ dl tomusokeria
maitoa

Koristeluun:

mariannerakeita

1. Vaahdota kulhossa munat ja sokeri. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon siivilän läpi. Sekoita kevyesti.
3. Kaada valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Paista pohjaa noin 7 minuuttia 225 asteisessa uunissa. Kumoa kypsynyt pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
5. Sulata suklaa ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita suklaa joukkoon.
6. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin vadelmamarmeladi ja sen jälkeen suklaakermavaahto. Rullaa torttu ja valmista kuorrute.
7. Sekoita kuorrutteen kaikki ainekset järjestyksessä keskenään. Lisää maitoa sen mukaan kuinka löysää kuorrutteesta haluat. Levitä kuorrute rullatun tortun päälle. Lisää lopuksi mariannerakeet. Laita torttu jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua, jotta sitä on helpompi leikata.



2 kommenttia:

  1. Mmmm, näyttää taivaalliselta! Oikealta suklaaunelmalta :D

    VastaaPoista