perjantai 29. marraskuuta 2013

Maukkaat sämpylät

Vastapaistettujen sämpylöiden tuoksu valloittaa ja tuo viikonlopuksi hyvän mielen. Halkaise sämpylät, täytä ja nauti!

Maukkaat sämpylät (ohjeella tulee noin 12-16 kpl riippuen koosta)

Taikina:

3 dl vettä
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl pellavansiemeniä
4 dl sämpyläjauhoja
8-9 dl vehnäjauhoja
50 g voita

Voiteluun:

1 valkuainen

Koristeluun:

kurpitsansiemeniä

1. Yhdistä vesi ja maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hiiva.
2. Lisää joukkoon siemenet ja sämpyläjauhot. Sekoita hyvin.
3. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää lopuksi pehmennyt voi.
4. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
5. Jaa taikina kahteen osaan ja tee taikinoista pitkulaiset tangot. Leikkaa tangot paloiksi ja muotoile ne sämpylöiksi.
6. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle ja voitele valkuaisella. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä.
7. Kohota sämpylöitä vielä noin 30 minuuttia. Paista sämpylöitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti