torstai 21. marraskuuta 2013

Kanelikierteet

Korvapuusteista saa hieman juhlavampia tekemällä ne muffinssivuokiin. Perinteisen raesokerin sijaan koristeena voi käyttää sokerimassakukkasia ja sokerikuorrutetta.

Kanelikierteet (ohjeella tulee noin 20 kpl)

Taikina:

200 g margariinia
4 dl maitoa
50 g hiivaa
1 dl haaleaa vettä
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
noin 16 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

1 muna

Täyte:

100g margariinia
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

Koristelu:

sokerimassakukkasia
sokerikuorrute

1. Sulata margariini kattilassa ja kaada sekaan maito. Sekoita kulhossa haalea vesi, hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.
2. Lisää kulhoon rasva-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhosta. Peitä kulho ja kohota taikina kaksinkertaiseksi.
3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä pehmeä margariini. Ripottele margariinin pinnalle kanelia ja sokeria.
4. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa siitä tasakokoisia paloja.
5. Laita palat muffinssivuokiin. Anna kohota peitettyinä 15 minuuttia.


6. Voitele pullat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
7. Koristele valmiit ja hieman jäähtyneet pullat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti