keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Sitruunamuffinssit


Nämä todella mehevät ja raikkaat sitruunamuffinssit saivat kruunukseen mascarponekuorrutteen. Vihreä kuorrute ja koristeluun käytetyt suklaamunat sopivat hyvin pääsiäiseen.

Sitruunamuffinssit (ohjeella tulee noin 12  kpl)

Taikina:

2,5 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1 dl öljyä
1 dl maitoa
2,5 rkl sitruunan mehua
2 kananmunaa
1 raastettu sitruunan kuori

Kuorrute:

125 g mascarponea
reilu 0,5 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunan mehua
lehden vihreää elintarvikeväriä

Koristeluun:

suklaarae

1. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita keskenään munat, öljy, mehu, raastettu kuori, öljy ja maito ja lisää näiden joukkoon kuivat aineet. Sekoita kunnolla.
2. Laita muffinssivuokiin taikinaa noin 3/4. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kuorruta jäähtyneet muffinssit. Koristele suklaarakeilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti