maanantai 14. huhtikuuta 2014

Key lime pie (limettipiiras)

Tämä Key Westistä lähtöisin oleva makean kirpeähkö piirakka sopii hyvin pääsiäiseen. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Key lime pie

Pohja:

200 g digestive-keksejä
80 g margariinia
1 rkl sokeria

Täyte:

4 keltuaista
1 tlk kondensoitua maitoa (ei keitetty)
1 dl limemehua (3 limeä)

Kuorrute:

2 dl vispikermaa
vaniljasokeria

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos vuoan (noin 20 cm) pohjalle sekä reunoille.
2. Paista pohjaa 150 asteessa noin 10 minuuttia. Paistamisen jälkeen nosta uunin lämpötila 175 asteeseen.
3. Erottele keltuaiset valkuiaisista ja vatkaa keltuaiset kuohkeiksi.
4. Lisää kondensoitu maito keltuaisten joukkoon ja vatkaa kunnes seos hieman paksunee.
5. Lisää lopuksi limemehu ja sekoita. Kaada seos paistetun pohjan päälle.
6. Paista piirakkaa 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.
7. Anna piirakan tekeytyä yön yli jääkaapissa tai noin 3 tuntia pakkasessa. Ota 15 minuuttia ennen tarjoilua lämpimään. Kuorruta kermavaahdolla.


2 kommenttia:

  1. Ihana yksityiskohta tuo Key West. :) Tätä pitääkin kokeilla lähipäivinä tai pääsiäispyhinä kun sitä aikaa kerrankin on, limettipiiraat ovat niin ihanan raikkaita ja keväisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Maistoin ensimmäistä kertaa Key lime pieta juurikin Key Westissä ja tykkäsin todella paljon :) Kannattaa ihmeessä kokeilla! Helppo pääsiäiseen/kevääseen sopiva herkku!

      Poista