tiistai 29. huhtikuuta 2014

Sima

Perinteinen vappujuoma, joka sopii nautittavaksi munkkirinkilöiden kanssa.

Itse tehty sima (ohjeella tulee noin 4 litraa)

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
2 sitruunan mehu / 3 rkl sitruunamehua (Sicilia)
1 olut
1/5 tl tuorehiivaa
rusinoita

1. Mittaa sokerit muoviämpäriin. Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada ne sokerien joukkoon.
2. Sekoita kunnolla, lisää loput vedet ja sitruunanmehu. Kannattaa lisätä loput vedet kylmänä, jotta seos jäähtyy nopeammin.
3. Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen olut ja hiiva. Sekoita hiiva pieneen määrään vettä ennen lisäystä.
4. Anna seoksen käydä huoneenlämmössä yön yli, jonka jälkeen pullota sima.
5. Pullottaessa lisää pullon pohjalle hieman sokeria (1 tl) sekä muutama rusina.
6. Älä sulje pulloja tiiviisti, koska paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa.
7. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan! Huoneenlämmössä sima valmistuu jo 2-3 vuorokaudessa.

Alkuperäinen ohje täältä: Dansukker

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti