tiistai 22. joulukuuta 2015

Vadelmajuustokakku

Tämä raikas juustokakku saa värinsä vadelmista. Helppoon täytteeseen tulee tuorejuuston lisäksi kermarahkaa. Vadelmakastikkeen voi sekoittaa täytteeseen tai sen voi tarjota kakun kanssa.

Alkuperäinen resepti täältä: vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku

Pohja:

200 g digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:

250 g vadelmia
1/2 sitruunan mehu
12 rkl tomusokeria
6 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g Arla Keittiö kermarahkaa
1 tl vaniljasokeria

1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
2. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.
3.Sekoita kattilassa vadelmat, 3rkl tomusokeria ja sitruunanmehu. Kiehauta ja kuumenna pienellä lämmöllä noin 5 minuuttia.
4. Muussaa vadelmat ja siivilöi siemenet pois. Ota neste talteen ja jäähdytä.
5. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermarahka, vaniljasokeri ja loput tomusokerista. Lämmitä pieni määrä vettä (noin 2 rkl) ja sekoita liivatteet siihen. Lisää liivate pienenä nauhana täytteeseen.
6. Sekoita täytteen joukkoon vadelmaseos,
7. Kaada täyte vuokaan ja anna tekeytyä noin 4 tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti