keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Pehmoiset suklaahippukeksit




Nämä suussa sulavat, sisältä pehmeät ja päältä rapeat suklaahippukeksit saavat makunsa tummista sokereista. Tummat sokerit* tuovat kekseihin oman aromikkaan makuvivahteen. Fariinisokeri omaa paahteisen, hieman tervalakritsisen maun, ja tummassa muscovado ruokosokerissa on täyteläinen ja lakritsinen maku. Jokainen suupala sisältää myös suklaata, mikä sopii hyvin tällaisella suklaaholistille!

Pehmoiset suklaahippukeksit (noin 15 kpl)

Taikina:

85 g voita
1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl tummaa muscovadoruokosokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl perunajauhoja
1 1/2 dl rouhittua suklaata

1. Vatkaa pehmeä voi ja tummat sokerit (fariinisokeri ja muscovado) vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon kananmuna ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.
3. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää ne taikinaan nopeasti sekoittaen. Lopuksi sekoita joukkoon suklaa.
4. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
5. Tee taikinasta palleroita ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulla pellille. Jätä palleroiden väliin muutama sentti, koska taikina leviää paistettaessa.
6. Paista keksejä 175 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä!



*yhteistyössä Dansukker ja ruoka.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti