torstai 1. lokakuuta 2015

Mutakakku


 

Tämä kakku ei ylistyssanoja kaipaa! Mutakakku on yksi lempikakuistani ja sen voi tarjoilla joko sellaisenaan tai kermavaahdon ja vadelmien kera.

Alkuperäinen resepti täältä: Mudcake

Mutakakku

Pohja:

150 g tummaa leivontasuklaata
150 g voita
1.5 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0.25 tl suolaa
4 munaa
2.5 dl sokeria

Päällinen:

2 dl vispikermaa
vaniljasokeria

1. Sulata voi joko mikrossa tai kattilassa, ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
2. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja voi-suklaaseosta.
4. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) ja kaada taikina vuokaan.
5. Paista kakkua 200 asteessa 15-25 minuuttia. Kakku on valmis, kun se vielä hieman hytkyy keskeltä. Sen on tarkoitus jäädä keskeltä hieman raa'aksi.
6. Anna kakun hieman jäähtyä ja kuorruta se vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla.
7. Koristele tuoreilla vadelmilla.


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14426959/?claim=qhtm6dtxdtb">Follow my blog with Bloglovin</a>




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti