torstai 5. lokakuuta 2017

Vaniljakastikkeella täytetyt texaspullat


Vaniljatäytteiset texaspullat saavat makunystyrät hyppimään ilosta. Täydellisempää pullaa saa etsimällä etsiä!

Vaniljatäytteiset texaspullat (ohjeella tulee noin 15-20 kpl)

Taikina:

25 g hiivaa
2 dl maitoa
1 dl sokeria
8-9 dl jauhoja
3/4 tl suolaa
100 g voita
1 tl kardemummaa
1 muna
1/2 dl vettä

Täyte 1:

50 g voita
4 rkl kanelia
1 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria

Täyte 2:

1 pss Vanhan ajan vaniljakastiketta
1 1/2 dl maitoa

1. Sulata margariini kattilassa ja kaada sekaan maito. Sekoita kulhossa haalea vesi, hiiva, sokeri, suola ja kardemumma.
2. Lisää kulhoon rasva-maitoseos ja muna. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhosta. Peitä kulho ja kohota taikina kaksinkertaiseksi.
3. Valmista vaniljakastike sekoittamalla pussin sisältö maitoon. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä pehmeä margariini ja vaniljakastike. Ripottele margariinin/vaniljakastikkeen pinnalle kaneli ja sokerit.
5. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja leikkaa siitä tasakokoisia paloja.
6. Laita palat mataliin leivosvuokiin. Anna kohota peitettyinä 15 minuuttia.
7. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti