Helpon porkkanakakun valmistat porkkanasoseesta. Makea tuorejuustokuorrutus kruunaa tämän mehevän ja värikkään kakun.
Alkuperäinen resepti täältä: porkkanakakku
Porkkanakakku
Taikina:
3 dl sokeria
3,5 dl porkkanasosetta
2 dl öljyä
4 kananmunaa
4 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
vajaa 1 tl suolaa
Kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa/mascarponea
100 g voita/leivinmargariinia
4 dl tomusokeria (voi laittaa vähemmänkin esim. 3 dl, jos tykkää vähemmän makeasta)
reilu 2 tl vaniljasokeria
Koristelu:
suklaanappeja
1. Sekoita sokeri, porkkanasose, öljy ja munat hyvin keskenään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
3. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 160 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kakku on valmis, kun kakun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
4. Anna kakun jäähtyä kuvun alla, jotta se pysyy meheävänä.
5. Valmista kuorrute. Vatkaa voi ja tuorejuusto sekaisin. Jatka vatkaamista ja isää tomusokeri voi-tuorejuustoseokseen esim. 1 dl erissä. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
6. Kuorruta ja koristele jäähtynyt kakku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti