sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Porkkanakakku



Helpon porkkanakakun valmistat porkkanasoseesta. Makea tuorejuustokuorrutus kruunaa tämän mehevän ja värikkään kakun.

Alkuperäinen resepti täältä: porkkanakakku

Porkkanakakku

Taikina:

3 dl sokeria
3,5 dl porkkanasosetta
2 dl öljyä
4 kananmunaa
4 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
vajaa 1 tl suolaa

Kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa/mascarponea
100 g voita/leivinmargariinia
4 dl tomusokeria (voi laittaa vähemmänkin esim. 3 dl, jos tykkää vähemmän makeasta)
reilu 2 tl vaniljasokeria

Koristelu:

suklaanappeja

1. Sekoita sokeri, porkkanasose, öljy ja munat hyvin keskenään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
3. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 160 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kakku on valmis, kun kakun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
4. Anna kakun jäähtyä kuvun alla, jotta se pysyy meheävänä.



5. Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita noin minuutin ajan. Lisää joukkoon tuorejuusto ja jatka vatkaamista. Lisää tomusokeri voi-tuorejuustoseokseen esim. 1 dl erissä. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
6. Kuorruta ja koristele jäähtynyt kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti