perjantai 28. marraskuuta 2014

Luumupiirakka


Uunista tullut mehevä luumupiirakka saa lisämakua kanelisokerista. Tämä piirakka on helppo ja nopea valmistaa. Älä anna ulkonäön hämätä!

Alkuperäinen resepti täältä: luumupiirakka

Luumupiirakka

Pohja:

125 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 valkuaista
0,5 dl maitoa

Päälle:

8-9 luumua
0,5 dl kanelisokeria

1. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, ja lisää jauhoseos taikinaan.
3. Vaahdota valkuaiset ja sekoita vaahto taikinaan. Lopuksi lisää maito.
4. Voitele ja korppujauhota vuoka ja taputtele taikina vuokaan.
5. Paista piirakkaa noin 30-35 minuuttia 200 asteessa.
6. Ripottele valmiin piirakan päälle kanelisokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti