Rocky road -juustokakku (n. 12 hengelle)
Alkuperäinen resepti: Juustokakut (Hannah Miles)
Pohja:
300 g Domino-keksejä
150 g voita
Täyte:
6 liivatelehteä
320 g suklaatuorejuustoa (Philadelphia Marabou)
250 g mascarponejuustoa
1,2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl kuohukermaa
Koristeluun:
pieniä vaahtokarkkeja
Domino-keksejä
Suffeli puffi snacks
tummaa suklaata
1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Helpoiten keksit saa murskattua joko moitoimikoneella tai muovipussissa (pane keksit minigrip-pussiin ja murskaa kaulimella).
2. Painele seos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjaan ja reunoille. Tee reunoista noin 3 - 4 cm korkeat, jotta täytteelle jää tilaa. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa keskenään suklaatuorejuusto, mascarpone ja sokerit.
4. Lämmitä kerma ja lisää joukkoon kuiviksi puristetut liivatelehdet. Sekoita, kunnes liivate on liuennut.
5. Siivilöi kerma (siivilöimällä estetään liukenemattomien liivatekokkoaeiden mukaan tulo), ja lisää se juustoseokseen. Vatkaa seos tasaiseksi ja paksuksi.
6. Ota vuoka jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3 -4 tuntia tai yön yli.
7. Kun täyte on hyytynyt, ripottele pinnalle vaahtokarkit, paloitellut keksit ja suffeli puffi -snacks. Valuta sulaa tummaa suklaata nauhana kakun pinnalle. Anna hyytyä jäkaapissa ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti