maanantai 1. helmikuuta 2016

Cinnamon roll (tuorejuustokuorrutteiset kanelipullat)

Mikään ei voita uunituoreita tahmaisia kanelipullia! Nämä pullat ovat amerikan versio suomalaisista korvapuusteista. Tuoreet, lämpimät ja pehmeät kanelipullat kuorrutteen kera saavat suupielet kohti taivaita.

Alkuperäinen resepti täältä: Cinnamon roll

Cinnamon roll (noin 12 kpl)

Taikina:

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa (11g)
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
1dl sokeria
ripaus suolaa
100 g huoneenlämpöistä voita
noin 7 dl vehnäjauhoja

Täyte:

100 g voita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl ruokosokeria
2 rkl kanelia

(Pullien voiteluun 1 kananmuna)

Kuorrute:

1 dl tomusokeria
0,5 dl tuorejuustoa
1 rkl huoneenlämpöistä voita

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva 3 dl:aan vehnäjauhoja ja sekoita ne maidon joukkoon.
2. Lisää kananmuna, kardemumma, sokeri ja suola maitoseokseen samalla sekoittaen.
3. Lisää vehnäjauhot ja lopuksi voi. Alusta taikinaa, jotta saat siihen kunnon sitkon. Valmis taikina on napakkaa, mutta silti pehmeää. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
4. Kumoa taikina jauhotetulla työtasolle. Kauli taikina ohueksi levyksi.
5. Levitä kaulitulle taikinalevylle pehmeä voi. Ripottele päälle sokerit ja kaneli.
6. Kääri levy rullalle aloittaen pitkältä sivulta. Leikkaa rullasta 12 samankokoista palaa ja asettele palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Jätä pullien väliin raot, koska ne paisuvat paistettaessa.
7. Kohota pullia noin 40 minuuttia leivinliinan alla. (Voitele kananmunalla ennen paistoa.)
8. Paista pullia 175 asteessa noin 25 minuuttia.
9. Sekoita kaikki kuorrutteen ainesosat keskenään, ja vatkaa seosta sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan.
10. Levitä kuorrute lämpimien pullien päälle ja anna sen sulaa. Nauti!