lauantai 30. tammikuuta 2016

Valkosuklaa-daimkakku

Tämä suklainen hyydykekakku sulattaa jokaisen suklaahirmun sydämen. Yhdistelmä rapeaa suklaakrokanttia, samettista valkosuklaata ja kermaista täytettä saa aikaan herkullisen luomuksen.

Alkuperäinen resepti täältä: Daimkakku

Valkosuklaa-daimkakku

Pohja:

200 g dominokeksejä
50 g voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2 isoa daimia
100 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
pieni määrä vettä

Päälle:

1 Daim

1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin joukkoon. 
2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Sulata valkosuklaa ja anna sen hieman jäähtyä.
5. Sekoita sula suklaa, mascarpone ja rahka keskenään. Lisää joukkoon myös pilkotut suklaat.
6. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta vanilvjasokerilla.
7. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne pieneen määrään kiehuvaa vettä. Älä keitä seosta, anna liivatteiden vain liueta.
8. Kaada liivate hiljalleen mascarponen joukkoon ja lisää lopuksi kermavaahto.
9. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkappissa vähintään neljän tunnin ajan. Koristele daimilla.