tiistai 13. tammikuuta 2015

Mustikkamuffinssit kanelicrumblella


Mehevät mustikkamuffinssit saavat lisämakua kanelista. Nämä leivonnaiset tuovat piristystä kylmään ja pimeään talvipäivään.

Mustikkamuffinssit kanelicrumblella (ohjeella tulee noin 16 kpl)

Alkuperäinen resepti täältä: Mustikkamuffinssit kanelicrumblella

Taikina:

7 dl jauhoja
3 dl sokeria
1/2 tl suolaa
4 tl leivinjauhetta
1,5 dl juoksevaa voita
2 kananmunaa
1,5 dl maitoa/piimää (piimän valmistus: 1,5 dl maitoa + 1,5 tl sitruunaa--> seisota noin 5 minuuttia)
6 dl mustikoita

Kanelicrumble:

1 1/4 dl sokeria
3/4 dl jauhoja
1/2 dl pehmeää voita
1,2 tl kanelia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää kuiviin aineisiin juokseva voi, maito/piimä sekä kananmunat.
3. Lisää lopuksi jäiset tai tuoreet mustikat.
4. Valmista kanelicrumble sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
5. Täytä muffinssivuoat  ja murustele kanelicrumblea taikinan päälle.
6. Paista muffinsseja 200 asteessa noin 20 minuuttia.