sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Porkkanakakku



Helpon porkkanakakun valmistat porkkanasoseesta. Makea tuorejuustokuorrutus kruunaa tämän mehevän ja värikkään kakun.

Alkuperäinen resepti täältä: porkkanakakku

Porkkanakakku

Taikina:

3 dl sokeria
3,5 dl porkkanasosetta
2 dl öljyä
4 kananmunaa
4 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
vajaa 1 tl suolaa

Kuorrute:

200 g maustamatonta tuorejuustoa/mascarponea
100 g voita/leivinmargariinia
4 dl tomusokeria (voi laittaa vähemmänkin esim. 3 dl, jos tykkää vähemmän makeasta)
reilu 2 tl vaniljasokeria

Koristelu:

suklaanappeja

1. Sekoita sokeri, porkkanasose, öljy ja munat hyvin keskenään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
3. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 160 asteessa noin 50-60 minuuttia. Kakku on valmis, kun kakun keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
4. Anna kakun jäähtyä kuvun alla, jotta se pysyy meheävänä.



5. Valmista kuorrute. Vatkaa voi ja tuorejuusto sekaisin. Jatka vatkaamista ja isää tomusokeri voi-tuorejuustoseokseen esim. 1 dl erissä. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
6. Kuorruta ja koristele jäähtynyt kakku.


perjantai 28. marraskuuta 2014

Luumupiirakka


Uunista tullut mehevä luumupiirakka saa lisämakua kanelisokerista. Tämä piirakka on helppo ja nopea valmistaa. Älä anna ulkonäön hämätä!

Alkuperäinen resepti täältä: luumupiirakka

Luumupiirakka

Pohja:

125 g voita
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 valkuaista
0,5 dl maitoa

Päälle:

8-9 luumua
0,5 dl kanelisokeria

1. Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, ja lisää jauhoseos taikinaan.
3. Vaahdota valkuaiset ja sekoita vaahto taikinaan. Lopuksi lisää maito.
4. Voitele ja korppujauhota vuoka ja taputtele taikina vuokaan.
5. Paista piirakkaa noin 30-35 minuuttia 200 asteessa.
6. Ripottele valmiin piirakan päälle kanelisokeria.