perjantai 6. kesäkuuta 2014

Mehevä mokkapiirakka


Tämä mokkapiirakka eroaa mokkapaloista siten, että kahvi tuleekin kuorrutteen sijaan pohjaan. Mehevyyttä piirakkaan tuo kermaviili. Helppo ja nopea makeanhimon taltuttaja!

Alkuperäinen ohje täältä: Texas sheet cake

Mehevä mokkapiirakka

Pohja:

220 g voita
2 dl kahvia
4 rkl kaakaojauhetta
4 3/4 dl jauhoja
3 1/3 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 dl kermaviiliä

Kuorrute:

80 g voita
4/5 dl vettä
3/5 dl kaakaojauhetta
5 dl tomusokeria

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Keitä vahvaa kahvia ja sulata voi. Sekoita kahvi, sula voi ja kaakaojauhe keskenään.
2. Lisää edellä tehtyyn seokseen kuivat aineet ja lopuksi kananmunat ja kermaviili. Sekoita kunnes tasaista.
3. Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
4. Paista pohjaa noin 15-20 minuuttia. Pohja on valmis, kun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
5. Tee kuorrutus sillä aikaa kun pohja on uunissa. Sulata voi ja lisää joukkoon lämmin vesi sekä kaakaojauhe. Lisää lopuksi tomusokeri, ja sekoita kuorrute tasaiseksi.
6. Kaada kuorrute lämpimän pohjan päälle eli lisää kuorrute heti pohjan tuoltua uunista. Koristele haluamallasi tavalla.