sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Suklainen juustokakku


Tämä hyydytettävä suklaajuustokakku maistuu varmasti jokaiselle. Suklaa tekee tavallisesta juustokakusta herkullisemman!

Alkuperäinen resepti täältä: Amerikkalainen suklaa-juustokakku

Suklainen juustokakku

Pohja:

1 pkt Domino-keksejä
50 g voita

Täyte:

4 kpl liivatelehtiä
1 rkl maitoa
200 g tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl vispikermaa

1. Sulata voi ja lisää sekaan murskatut keksit. Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
2. Laita liivatelehdet runsaaseen veteen pehmenemään.
3. Sulata suklaa ja lisää se tuorejuuston sekaan. Sekoita joukkoon myös sokerit. Liouta puristetut liivatelehdet kuuman maidon joukkoon.
4. Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
5. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuustoseos. Kaada täyte vuokaan ja kopauta vuokaa pöytää vasten muutamia kertoja, jotta saat täytteen tasaisesti.
6. Peitä vuoka foliolla ja anna kakun jähmettyä noin 4 tuntia, mieluiten yön yli.


sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Minttusuklaakakku








Tämä juustoinen minttusuklaakakku on ihanan minttuinen ja helppo kakku. Mintun makua tuo piparminttuaromi ja minttusuklaa.

Alkuperäinen resepti täältä: Superminttu-kakku

Minttusuklaakakku

Pohja:

250 g (19 kpl) Domino-keksejä (mintunmakuisia)
100 g voita

Täyte:

6 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
8 liivatelehteä
3 rkl vettä
1,5 tl piparminttuaromia
1 dl sokeria
150 g minttusuklaata (Marabou minttukrokantti)
vihreää elintarvikeväriä

Koristeluun:

50 g valkosuklaata
50 g tummaa suklaata
vihreää elintarvikeväriä


1. Sulata rasva ja sekoita joukkoon murskatut keksit. Murskaa keksit täytteiden kanssa.
2. Paina keksi-rasvaseos vuoan (noin 23 cm) pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
5. Lämmitä vesi ja piparminttuaromi ja lisää joukkoon liivatelehdet. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ennen kuin lisäät ne vesi-piparminttuseokseen.
6. Kaada vesi-piparminttuseos ohuena nauhana kermavaahto-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Jos haluat täytteestä vihreää lisää siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
7. Sekoita täytteen joukkoon sokeri ja pilkottu suklaa.
8. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
9. Sulata tumma suklaa ja kaada se leivinpaperin päälle. Sulata lisäksi valkosuklaata (värjää vihreäksi) ja kaada se tumman suklaan päälle. Anna suklaalevyn jähmettyä jääkaapissa ja lopuksi vuole siitä leveällä veitsellä/juustohöylällä rullia ja koristele kakku.